Eerbetoon aan Michael Jackson blijft in Hall of Fame ondanks controverse’

Written by on maart 22, 2019

Ondanks de controverse die recentelijk is ontstaan door de documentaire Leaving Neverland, blijft Michael Jackson zijn plek in de Rock & Roll Hall of Fame behouden. Bronnen binnen het Amerikaanse museum melden dat het eerbetoon aan de van misbruik beschuldigde zanger niet wordt verwijderd.

Een directeur van de Hall of Fame meldt aan TMZ dat “muziek muziek is”. De in 2009 overleden zanger heeft volgens hem een plek in het eremuseum vanwege zijn “talent en excellentie op muzikaal gebied en zijn blijvende impact op rock ’n roll”.

Twee keer is besloten dat Jackson een plek krijgt in de Hall of Fame: in 1997 met de Jackson 5 en in 2001 als soloartiest. Sinds de uitzending van de omstreden documentaire Leaving Neverland is er veel discussie over Jackson en zijn werk. In de film vertellen twee oude vrienden van hem hoe hij ze jarenlang zou hebben misbruikt. Ze waren toen minderjarig. De twee mannen hebben geen bewijs voor hun claims, maar hun verhalen worden door veel mensen wel zeer geloofwaardig genoemd.


[There are no radio stations in the database]