Somohardjo pleit voor onafhankelijke verkiezingsautoriteit

Written by on mei 30, 2019

Paul Somohardjo, fractievoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling gepleit voor het instellen van een onafhankelijke verkiezingsautoriteit. Aan fungerend DNA-voorzitter Melvin Bouva vroeg hij de medewerking te verlenen dat deze kwestie op de agenda wordt geplaatst, zodat het parlement kan discussiëren over een verkiezingsautoriteit, zoals er ook een wegenautoriteit is en een housing authority. De verkiezingen worden georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. De politicus merkte op dat Suriname er bekend om staat eerlijke verkiezingen te hebben, maar er kunnen altijd misstappen zijn. Een onafhankelijke verkiezingsautoriteit zal volgens Somohardjo ertoe bijdragen dat er een betere controle kan zijn op het verkiezingsgebeuren.


[There are no radio stations in the database]