VEAPS wil juist uitbreiding marktaandeel Europa, dreigende importstop op dit moment geen optie

Written by on juli 22, 2019

De Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS) kijkt uit naar spoedige maatregelen om de Europese markt te behouden. In oktober komt er een delegatie van de EU naar Suriname om wat onderzoek te doen naar de voorkomens van pesticide op groente bestemd voor de export naar Europa. Dit komt nadat er residuen zijn aangetroffen op vooral Sopropo uit Suriname. De VEAPS maakt zich zorgen, omdat zeker 35% van haar exporten uit sopropo bestaat. Indien de EU besluit om geen sopropo uit Suriname meer te importeren, zal dit een zware klap voor de deviezenstroom zorgen. De VEAPS maakt zich juist op voor het uitbouwen van de exportmarkt.

 


[There are no radio stations in the database]