Ruis en misconcepties overschaduwen voordelen Afobaka-deal

Written by on augustus 29, 2019

Het is onwaar dat de presidentiële onderhandelingscommissie reeds overeenkomsten heeft beklonken met Alcoa/Suralco over het afstoten van de Afobaka Waterwerken. Op een gisteren belegde spoedpersconferentie zegt minister Sergio Akiemboto dat het gaat om tentatieve afspraken. Hij reageert hiermee op hardnekkige geruchten in de samenleving en statements in De Nationale Assemblee. Ook is er wat ruis over de voordelen van de vroegtijdige overname van de krachtcentrale en stuwdam in Brokopondo. Volgens de Brokopondo Overeenkomst zouden de waterwerken pas over 17 jaren overgedragen worden aan de Staat Suriname. Dit betekent dat de komende 15 jaren Suriname een stroomrekening van meer USD 1 miljard zou moeten betalen aan Alcoa/Suralco.

Volgens minister Akiemboto kan dit gezien worden als een enorme besparing, dus het voordeel waar onvoldoende aandacht aan wordt besteedt.

U hoort Minister Sergio Akiemboto op een gisteren belegde spoedpersconferentie;


[There are no radio stations in the database]