Bezoek EU delegatie begin october ivm controles export groenten en fruit

Written by on september 10, 2019

Een speciale delegatie van de Europese unie zal in de eerste week van oktober, Suriname aandoen om controle te doen over de naleving van de EU richtlijnen bij het exporteren van groenten en fruit naar Europa. Dit zegt Swami Girdhari secretaris van de  Vereniging Exporteurs Agrarische Producten Suriname aan colorradio:

De Eu heeft in juli scherpe maatregelen afgekondigd voor het toelaten van Surinaamse groenten en fruit op de Europese Markt. Dit volgt nadat een hoge concentratie van pesticiden is geconstateerd in de groenten en fruit uit Suriname. Indien Suriname niet aan de gestelde eisen voldoet zijn Surinaamse fruit en groenten niet meer welkom binnen de EU.


[There are no radio stations in the database]