’s Lands Hospitaal staat er na 340 jaren nog steeds dankzij trouwe donoren

Written by on september 13, 2019

De eerste patiënten van het ’s Lands Hospitaal werden behandeld in een tijd toen de slavernij in Suriname haar hoogste punt bereikte. Na 340 jaren staat Surinames oudste ziekenhuis er nog en, zoals het ernaar uitziet, koerst richting de leeftijd van een halve millennium. Door de jaren heen moesten wel heel wat renovaties aan het gebouw plaatsvinden, maar het is steeds weer gelukt om het ziekenhuis in bruikbare staat te brengen en te houden. Een ware prestatie die ook aan de vele donoren te danken is die de afgelopen meer dan 300 jaren paraat stonden voor dit bijzonder gezondheidscentrum.

U hoort algemeen directeur Dayasankar Mathoera die terugblikt op de 340 jaren trouwe dienst van het ziekenhuis:


[There are no radio stations in the database]