Mogelijk terugdringen olieproductie OPEC doet prijzen kelderen

Written by on december 6, 2018

De olieprijzen gaan na berichten over de mogelijke ingreep door oliekartel OPEC hard omlaag. Leden van het kartel besluiten pas over het al dan niet verlagen van de olieproductie als bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is mee te doen, werd donderdag bekend. Zowel een vat Amerikaanse olie als Brentolie zakte hiermee tegen het middaguur bijna 5 procent in prijs. De olieproducerende landen zijn deze dagen in Wenen bijeen om over ingrepen in de olieproductie te beslissen. Rusland is geen lid van de OPEC, maar bij eerdere afspraken over het inperken van de oliewinning om de prijzen te stutten zetten ook de Russen het mes in de productie. Volgens meerdere afgevaardigden van de aanwezige landen wordt gewacht op nieuws uit Moskou alvorens over de mate van inperking door OPEC-leden te beslissen.


Color Radio Suriname

Color Radio Music 1st

Current track
Title
Artist